Wednesday, July 30, 2008

Tok & Nenek Ganu

Salam...
Hari ni tuk nenek khalis dari ganu mai sini. InsyaAllah kul 4 @ 5 kang sampe la. Ibu lik awal pulak ri ni, kul 3 kang nak lik dah le. Nak wat kudap2 skit...cian tuk nenek khalis mai dari jauh, penat naik bas lame sangat.

Takde gambar kali nih, insyaAllah nnti akan snap bnyk2 gmbar khalis dgn tuk nenek jauh...leh paste kat sini. Malam ni, khalis nak wak tuk nenek ke Kajang, blanje makan sate kajang. Ayah mentua ni mmg suke mkn sate, elok sgt le bwk. Memang tak penah bawak pun. Khalis, campur kali ni, kali kedua pi mkn sate kajang. Yang hari tu, langsung tak merasa, khalis tido pengsan, tak sedar. byk asap, bising, campur kitorang borak2..khalis tetap lena diulit intan, shayang anak ibuuu. Time tu bawak wan ngan opah, pak ngge pun ada, maksu pun ada, mak cik pun ada. Yang kali ni, pak dik, mak dik (adik ayah khalis) dan sepupu2 khalis, umairah dan alhamrah, join sekali. malam ni ibu nak suap gak sate kat khalis, bila lagi nak rase. gigi tak jugak tumbuh2....anak ibu nih sok gigi jenis tahan lame, kate abah lambat tumbuh tu, gigi jenis kuat...cam kitorang sume....aminnn

Malam nih, tuk nenet tido umah khalis. Jangan diorng nak tido ngan khalis dah le...cian ibu. tak bese tido tanpa khalis...cheewahhh=). Sok pagi ktrang lepas minum tolak ke port dickson. Ibu dah booking sri intan, satu malam. Nanti snap gambar byk2. Ada kolam renang, nak bagi khalis pakai swimming trunk tak ye...? =p

Apa2 pun, semalam khalis muntah. Banyak kali, ibu dah risau, tapi rase nye pasai makan makanan tak hadam, keluar nasi sebiji2....si khalis nih pun satu, suap nestum tanak, nasi bubur tanak....agaknya mak midah dia geram, disuapnye nasi putih yg dia makan tu kat khalis....sedap sgt le khalis mamam...dah takde gigi, ditelan terusss, anak ibu nih.... bahaya tau untuk usus khalis tuh. Dah settle muntah2 tu, selamba jek khalis pi main botol minyak yu yi, sambil mulut ngok ngek..ngok ngek...cakap pe tah.

Walau susu dah kurang, makan tak bape nak....ramai dah tegur, termasuk mak midah, pipi khalis makin tombon pulak....he.he....mane tumpah kuah, kalu tak ke nasi..ye dak?

1 comment:

david said...

good luck...=).