Monday, March 1, 2010

Cerita anak ibu

Bulan baru, hari baru....ibu bru masuk ofis ari nih. Semalam mc...semenjak dua menjak nih, mudah kene penyakit...agak2 sebab umur makin meningkat kot....(errkkk rase cam dah tua sangat pulak..) atau pun mungkin sebab tak jage kesihatan badan, ye la...main makan jek, selera aje kalu masuk bab makan2 nih. Ibu pun makin hari makin rase berat bawak badan...yang si khalis pulak, kecik mcm tuh jugak....tapi ibu tau dan sedar, bila umur dah masuk ke 30-an nih, dah kene jaga makan minum, lagi2 keturunan ibu mmg ada penyakit kencing manis, nak kene beringat2....

Kami pi minum kat kedai mamak selalu kalau hari minggu...so dah jadi mcm perkara wajib, kalu ayah mesti nak kene masuk petang bila tiba sabtu ahad. Bukan pe, kalu masuk petang, pagi ayah leh wak ibu dan khalis minum pagi kat mane2...merasa jugak la kuar dari umah tuh....tapi kalu ayah masuk pagi....hemmm berkarat la ibu ngan mia. malam mesti balik kul 9 @ 10 jugak..dah tu nak wat camno. Ibu pulak pesen yang malas nak wak khalis kuar kalau tanpa ayah. lagi2 bukan reti duduk diam dalam kete, kejap ke depan la, kejap ke belakang la....ibu risau, mane le tau, ter"break" emergency ke...haa kan bahaya untuk keselamatan buah hati ibu nan sorang nih...so pendek cite, duk umah teman ibu tengok tv jek la.. Khalis suka makan capati....paling suka la, sebab kalu roti canai pun, takat 2-3 suap, tapi kalau capati, kenkadang boleh habis suku jugak la (tu pun kire terer habis tuh, maklum le, budak khalis nih kalu bab makan mmg kurang sesangat). Skang nih, mood dia makan akan datang kalau ada kari....mak midah (pengasuh khalis) selalu ngadu kat ibu, mia hari nih nak kari, esok pun tanya kari, semalam pun tanya kari... he.he.he...kalu pi kedai mamak pun, uncle2 tuh selalu senyum dan usik anak ibu nih, sampai malu2 la.



anak ibu dan kari nye....iskkkkk

dah alang2 ada kari, ibu wat lempeng sekali...=)




kat kedai mamak, anak ibu tak sabar tunggu capati dia, tuh sampe muncung mulut2 dapat makan capati.....




Ada jugak video anak ibu, nih time terkenan tengok ceryl samad + faizal ismail, time iklan sempena juara lagu kat tv3 tuh...

video



No comments: