Tuesday, March 16, 2010

Khalis Damia in action!

Lik keje minggu lepas, ibu boring dan rase cam maleh nak masak. Ambil khalis kat umah mak midah, terus ajak dia pi kedai... Biasa la, kalau dah bawak khalis, mmg tak sah kalu tak beli aiskrim, dan sempat pulak dia tarik mainan tuh. Mmg dia tak ckp dia nak, tapi dia guna psikologi...."ibuuu...masak2 ibu. nih cantik, masak2". Abis tuh...dah duk pegang, belek2, senyum2....duk ibu, ibu....tak tahan la ibu. Last2 ibu tanya kakak nak ke? (skang khalis dah tak leh panggil khalis, kene panggil kakak...tah ape pulak mimpi dia... kebetulan mak midah khalis amek sorang baby baru...tuh la dia perasan dia kakak agaknya). Lagi besor senyum budak bertuah nih....



nih, kepandaian terlatest kakak, panjat kabinet...asyik nak memanjat jek




kakak masak pe tuh? masak kaghii ibu...iskkkk



kalau time ibu dulu, tokwan beli aiskrim pun dah cukup sonok,
bdk skang ni, beli... mesti nak sekali "yg eskim pegang tuh ibu..." (kon) =p



Rambut kakak skang nih, dah banyak sikit, cuma masih tak lebat @ panjang. Ibu dah boleh ikat, kakak pun tergedik2 nak suh ikat...he.he.he... Ibu tingin nak wat ikat "dandan"...alah ikat yg kita jalin rambut tuh...nampak comel jugak bila budak2 lain ditocang dandan. Nnti rambut kakak tambah banyak skit, ibu try buat.




2 comments:

Kay said...

salam,
ingatkan khalis nak dpt adik...heheheheh, sbb tu panggil kakak..

dahliana said...

...belum lg kay, tengok la setahun dua nanti=p