Tuesday, January 24, 2012

Mak Midah, Taska & Tadika Rama-rama Impian


Kat Fun Fair Stadium Shah Alam



Kak Ira...


Kak Yin...



Mak Midah dan Ayah (suami mak pun kakak panggil ayah)



Kakak dah tak duduk dgn mak pengasuh lagi, Mak Midah sebab dah masuk sekolah. Sedih jugak la mak dan anak2 mak, bila kakak dah tak datang lagi. Mak kakak sedih...dia bela kakak dari umur 2 bulan, mesti sayang sama kakak.sama la jugak dengan kakak, selalu balik sekolah nak pi tengok mak jap. Ibu takde la wak hari2, bila tak dapat singgah umah mak (pasai kami selalu sampai dah maghrib), ibu ajak kakak telefon jek mak. Dapat jugak ubat kerinduan mak kakak tuh. Nak wat camne mak, kakak kene sekolah jugak.




Taska...(kakak lepak sini le pagi sampe tengah hari..)



Banyak nya sambutan yang diterima oleh school kakak nih, menyebabkan kakak tak dapat masuk sesi pagi, jadik petang pun ok jugak la. Lagi pun ibu habis keje 5.30 petang, sesi kelas kakak start 2.00 petang hingga 6.00 petang. Tapi ibu hantar kakak untuk daycare di taska pukul 7.30++ pagi.


First day hantar kakak tu, kami tunggu sampai dapat tengok kakak naik van jam 1.30 petang untuk dihantar ke tadika. Alhamdulillah semua berjalan lancar dan kakak seronok sangat sekolah. Kira sehari suntuk tuh kami duk dlm kete sama ada kat luar taska kakak, atau luar tadika...duk la merenung bumbung pasai nak jugak2 tunggu kakak sampai abis school. Itu pun ayah duk tanya, takpe ke kita hantar sehari jek? Ke nak kene amek cuti sehari lagi?..mak aiii ayah, ibu tak larat la nak duk lagi dlm kereta, lagi pun kakak ok, dan kami pun takleh buat apa, tengok kakak pun time transit naik van tu jek. Dalam taska tak nampak, dalam school pun sama. Baik ibu ayah keje dulu, jadik la first day jek hantar. Lagi pun kalau kakak ok, takde hal...lain la kalau bermasalah sampai menangis bagai macam dulu. Lambat ibu sambung update hantar kakak school ni pasal selalu tak sempat masa atau time tu ibu kene sindrom M tahap gaban...he.he...



Tuh budak cenonit kaler pink tu la kakak.....

duk beratur tunggu giliran teacher angkat masuk van




School kakak....









Dah nak balik.....salam teacher dan kengkawan

3 comments:

UmmiAbi said...

Salam perkenalan ibu Khalis:)
Dahliana duk bukit raja ke?Sy ummi,juga kejiranan bukit raja. Nk tanyela tentang pengasuh & taska kt BBR ni..Boleh x kita berhubung?
Nt Dahliana tinggalkan no phone kat email ummi ye?
bona_fidemate@yahoo.com
Terima kasih..:)

Siti Farah Ayu said...

salam.saya pon nak tanya pasal pengasuh.sebab saya baru pindah area meru.harap dapat share. boleh kite kongsi maklumat.no fon 0107005722

Siti Farah Ayu said...

salam.saya pon nak tanya pasal pengasuh.sebab saya baru pindah area meru.harap dapat share. boleh kite kongsi maklumat.no fon 0107005722